A kép forrása: Blikk
Elindult az eperszezon, ezzel egyidejűleg elszaporodtak az útszéli árusok is, ám rengeteg közöttük a csaló, aki magyarként adja el az amúgy spanyol vagy görög epret. Pár okos praktikával azonban ki lehet szűrni, hogy tényleg hazait vásárolunk-e.
A gyümölcsök szezonjának kezdetével megjelennek az útszéli árusok, akik sok esetben import epret kínálnak mézédes magyar eperként. Az Economx felhívja a figyelmet, hogy érdemes óvatosnak lenni, mivel sok esetben a kínált eper valójában görög vagy spanyol import. A TikTokon a kunbaracsi Organikus Farm is megosztott egy videót arról, hogy mire érdemes figyelni az útszéli eperárusoknál. Az igazi hazai eperszezon április végén kezdődik, amikor a gazdák már szüretelik a fűtött fóliás szamócákat, majd a szabadtéri ültetvények szürete sem várat sokáig magára. A hazai szamóca jelentősen különbözik az importált gyümölcsöktől, mivel teljesen éretten szedik le, így az ízvilágukban is különbség mutatkozik.