A kép forrása: Bors
Számtalan módon felhasználhatjuk a fokhagymát. Előételtől a sós desszertig sokféle finomság készülhet belőle. Érdemes őket sorra kóstolni!
A receptek fő hozzávalója a fokhagyma, amelyet többféle módon használnak fel az ételekben. Az elkészítés során a fokhagymát sütik, kinyomják belőle a pürét, majd felhasználják a szószokban vagy levesekben. Az olívaolaj gyakran szerepel az összetevők között, amelyet a sütéshez vagy a húsok megkenéséhez használnak. A tészta és a szűzérmé is fontos összetevője a recepteknek. Mindegyik étel elkészítéséhez más-más fűszerek és ízesítők is szükségesek, például rozmaring, bors, só, szerecsendió. A fokhagyma számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, ajánlott napi rendszerességgel fogyasztani. A receptekkel kapcsolatos további érdekességet is megemlítenek, például a fokhagyma különböző fajtáit vagy az Egyiptomban való ismertségét.