A rejtett veszély: 10 látszólag egészséges étel, ami rákkeltő lehet

A rejtett veszély: 10 látszólag egészséges étel, ami rákkeltő lehet

Rengeteg tévhit van a köztudatban a táplálkozással kapcsolatban. Például, hogy ami egészséges, az diétás, vagy ami mentes, az diétás. Sok ételféleség van, amelyekről automatikusan azt feltételezzük, hogy elősegíti a fogyókúránkat, pedig valójában nem.

Az élelmiszerboltokban való élelmiszer keresése komoly kihívást jelent, mivel egyre több mentes, diétás, egészséges és trendi finomság van jelen a polcokon. A gyártók olyan jelzőkkel igyekeznek megszólítani a vásárlókat, mint alacsony zsírtartalmú, vegán, gluténmentes, csökkentett szénhidráttartalmú, hozzáadott cukor nélkül. Fontos azonban, hogy ezek a jelölések nem feltétlenül jelentik azt, hogy az adott termék egészséges vagy diétás. A fehérjetartalmú élelmiszerek esetében fontos megkülönböztetni a természetes fehérjeforrásokat, mint például a hal, tojás és bab, a fehérjeszeletek és fehérjeturmixok között. Az étrend-kiegészítők használata csak aktív egyéneknek és speciális étrendet követőknek lehet előnyös. A gluténmentes élelmiszerek nem feltétlenül egészségesebbek, és több kalóriát, kevesebb fehérjét, rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmazhatnak.

Tovább a cikkhez