A tojásbiznisz igazsága: valószínűleg eddig te is rosszul törted fel a tojást!

A tojásbiznisz igazsága: valószínűleg eddig te is rosszul törted fel a tojást!

Tényleg rossz módszert alkalmaztunk eddig?

A tojás feltörésére számos technika létezik, azonban a legtöbben hibás módszert alkalmaznak, mely során a tojás egy része kifuthat, és apró héjdarabok is okozhatnak gondot. Helyette javasolt a sima, vízszintes felülethez ütve feltörni a tojást, így elkerülhetjük az anyagveszteséget, valamint a hély is egyenletesebben reped meg. Egy Michelin-csillagos séf által elárult tükörtojás elkészítésének kulcsa a tapadásmentes serpenyő használata, melyet kis olajjal vagy vajjal kell melegíteni. A friss tojásokat óvatosan egyesével kell beleütni a serpenyőbe, majd két-három percig kell sütni, amíg a fehérje megdermed. A séf extra trükkje, hogy a forró zsiradékkal meglocsolja a tojás tetejét, ezáltal a sárgája is finom bevonatot kap.

Tovább a cikkhez