Az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem: lépjünk át az élelmiszermentő életszemléletre!

Az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem: lépjünk át az élelmiszermentő életszemléletre!

itt az idő áttérni az élelmiszermentő életszemléletre

Az élelmiszerhulladék képződése komoly problémát jelent, amelyért a háztartások és a gazdaság szereplői egyaránt felelősek. Az élelmiszermentő szemlélet népszerűsítése és az élelmiszerhulladékok mennyiségének csökkentése globális célkitűzésként szerepel az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok között. A Nébih ajánlást tett közzé a megfelelően tárolt élelmiszerekre vonatkozóan, hogy segítsék az élelmiszerpazarlás csökkentését. Magyarországon egy átlagos háztartás évente 65,5 kilogramm élelmiszer kidobásáért felelős, ami bár alacsonyabb az uniós átlagnál, továbbra is jelentős problémát jelent.

Tovább a cikkhez