Édes váltás: Az építész, aki sütemények tervezésébe vetette magát

Édes váltás: Az építész, aki sütemények tervezésébe vetette magát

Manapság nem meglepő, ha az ember szakmát vált, ám Ramóna története azért is különleges, mert neki a gyász feldolgozását jelentette az új szakma, az új kihívás.

A Borsban bemutatott cikkben Ramóna története került terítékre, aki egy különleges pályaváltót képvisel. A cukrászatban talált értelmet az életének férje halála után. Először külföldi utazása során egy kézműves cukrászdában találkozott a műalkotásnak tekinthető süteményekkel, amelyeknek látványa beindította a fantáziáját. Ezt követően kezdett el tanulmányozni könyveket és az internetet, hogy új ismereteket szerezzen a cukrászat területén. A családja, barátai, illetve elégedett vevői biztatására döntött úgy, hogy hagyja el korábbi sikeres karrierjét, és a cukrászatnak szenteli az életét. A koronavírus járvány idején pedig még nagyobb sikereket ért el, és bár először gondolkodott segéderő felvételén, végül úgy döntött, hogy szeretne személyesen jelen lenni minden süteményben, amit elkészít.

Tovább a cikkhez