A kép forrása: Bors
A kék, bogyós gyümölcsre számíthatunk.
Szakértők szerint az áfonya rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az élettartam növekedéséhez és a gyakori betegségek kockázatának csökkentéséhez. Dr. Neil Paulvin, hosszú élet és regeneratív orvoslás specialistája, személyes tapasztalatai alapján bátorítja az embereket az egészségesebb életmódra. Az áfonya prebiotikus hatással rendelkezik, segít eltávolítani az epét a bélrendszerből, és csökkenti a koleszterinszintet, valamint véd a szívbetegségek ellen. Antioxidánsokban és antociánokban gazdag, amelyek segítik a sejtek védelmét, a DNS-javítást, valamint támogatják az agy, a szem és a szív egészségét. Tanulmányok szerint az áfonya és az eper fogyasztása jelentősen késleltetheti a szellemi öregedést, és csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség és szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.