Felforrósított kóla: A lélegzetelállító változások a palackban!

Igazi téli, lélekmelengető italt varázsolhatsz a kólából.

A legtöbbször hidegen, akár jégkockával isszuk a kólát, pedig a világ egyik legnépszerűbb üdítőitalánól igazi téli, lélekmelengető italt is varázsolhatsz! A Mindmegette meg is mutatja, hogyan!A kóla eredeti recepjéről azt állítják, hogy tartalmazott gyógynövényeket és olyan fűszereket, mint a szerecsendió, a koriander, a fahéj és a neroli olaj. Bár ez ma már jelentősen megváltozott, de ha ilyen fűszereket adunk hozzá, sokkal ízletesebb lesz!Ha édes, télies ízvilágot szeretnél, akkor a téli fűszerek a nyerők. A meleg kólába mehet szegfűbors, fahéj, kardamom, szerecsendió és szegfűszeg. Jól illik ezekhez a tejszín és a tojás is. De kipróbálhatod a fekete borsot és a koriandert is, ekkor a végeredmény egy nehezebb, földesebb ízvilág lesz.Indiában népszerű a masala kóla. A köményt, fekete sót, lime levet, friss koriandert és mentát tartalmazó üdítő íze enyhén sós, citrusos, fanyar; ha pedig koriander levél kerül bele, akkor inkább diós ízvilág jellemzi.

Tovább a cikkhez