Gleccser lábánál nyitott lángosozó: Egy magyar életre szóló vállalkozása Izlandon

Gleccser lábánál nyitott lángosozó: Egy magyar életre szóló vállalkozása Izlandon

Balogh Dániel közel kilenc éve települt Izlandra. Ottani párjával tavaly hoztak egy bátor döntést: saját büfét nyitottak egy gleccser előtti parkolóban, ahol magyaros finomságokat árulnak…

Dani, a 39 éves férfi, Izland déli partján, főszakácsként dolgozik egy 130 szobás szállodában. Korábban külföldön is dolgozott, de végül Izlandra költözött, ahol nyugodt és barátságos környezetet talált. Dani és párja, Sara, a semmi közepén nyitottak egy büfékocsit, ahol lángossal és gulyáslevessel látják el a turistákat. Az ötlet a lángosozóra Magyarországon született, mivel Izlandon erre nem volt lehetőség. Az üzlet a Sólheimajökul-i gleccser előtti parkolóban található, és a turisták körében nagy népszerűségnek örvend. A büfé szezonálisan működik, májustól októberig, mivel a téli időjárás nagyon kemény a területen.

Tovább a cikkhez