Hasznos ötlet: Ne dobja ki a cseresznye szárát – fontos tudnivalók és tippek!

Hasznos ötlet: Ne dobja ki a cseresznye szárát - fontos tudnivalók és tippek!

Rengeteg mindenben lehet hasznos.

A cseresznyeszezon elindult, és a gyümölcs húsától kezdve a szárát is hasznosíthatjuk. Gazdag A- és C-vitaminban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, így fontos szerepe lehet a betegségmegelőzésben. Emellett kiváló rostforrás és emésztést serkentő hatása is ismert, de kisgyermekek számára csak kis mennyiségű fogyasztása javasolt. A cseresznyeszárból készített tea gyógyhatású, remek víz- és vesekőhajtó, nyákoldó, és köptető hatású, emellett ízületi betegségek gyógyítására is alkalmazható. A főzet tisztítja az ér- és nyirokrendszert, csökkenti a rossz koleszterin szintjét a vérben, és a szív egészségére is jótékonyan hat. Vízhajtó hatása miatt tisztítókúrák részeként is fogyasztják. A cseresznye szárából készített tea egy héten keresztül, napi egy csészével kell inni, lehetőleg a reggeli órákban.

Tovább a cikkhez