A kép forrása: Bors
A vöröshagyma héja mindig a szemetesben végzi, azonban számos módon a hasznukra válhat. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segítségével a saját javára fordíthatja a hagymahéj jótékony hatásait.
A hagymahéj gazdag vitaminokban és antioxidánsokban, teaként fogyasztva segíthet a szervezet méregtelenítésében. Emellett csökkentheti az emésztési panaszok kockázatát, erősítheti az immunrendszert, és ápolhatja a bőrünket valamint a hajunkat. Az ételízesítésen és a növények védelmén túl a komposztba téve is hasznos lehet, műtrágyaként pedig a növények növekedését is felgyorsíthatja. A paradicsom és az uborka számára kifejezetten jótékony megoldás, de akár virágok táplálására is felhasználható. Mulcsként használva hozzájárulhatunk a növények táplálásához, és a levéltetvek ellen is hatékony lehet.