Húsvéti főtt tojás titkai: így lesz tökéletes kívül és belül

Húsvéti főtt tojás titkai: így lesz tökéletes kívül és belül

Mutatunk pár tippet, amivel gyerekjáték lesz a húsvéti tojáskészítés.

A húsvéti terülj-terülj asztalkám egyik legfontosabb alapétele a sonka, a torma és a kalács mellett a tojás. Azon belül is a főtt tojás, ami sokaknak fejfájást tud okozni nem csak a főzése, hanem a pucolása miatt is. Fontos tudni, hogy a tojásokat forró vízben kell elkezdeni főzni, mert a hideg víz megrepedéshez és a fehérje a héjra tapadásához vezethet. A sót is érdemes hozzáadni a főzővízhez, mert könnyebbé teszi a pucolást. Miután megfőtt a tojás, hideg víz alatt hűtsd le őket, majd a főtt tojásokat pucold hűtővíz alatt, vagy folyó víz alatt, mert ez megkönnyíti a pucolást, és segít a héj eltávolításában.

Tovább a cikkhez