Ínycsiklandó böjtös finomságok a séf-pap segítségével: könnyű és ízletes receptek a nagyböjtre

Paskó Csaba séf-pap szerint a 40 napos visszafogottság nem elsősorban a húsról való lemondásról, hanem inkább az önismeret, az önkontroll gyakorlásáról szól. A kelebiai plébános segítséget is nyújt ehhez.

Február 14-én kezdődik a katolikus nagyböjt, mely során a 14 év felettieknek csak háromszor szabad étkezniük, és kerülniük kell a húsétel fogyasztását. A böjt lényege az önismeret fejlesztése és az önuralom gyakorlása. Paskó Csaba stuttgarti szakácsolimpiáról hazatért plébános szerint a mai ember képes átfogóbban értelmezni a böjt lényegét. A cigarettáról való leszokásban is példát mutat, és hangsúlyozza, hogy a böjt nemcsak a húsról való lemondásról szól, hanem az életünket irányító gyengeségeink leküzdéséről is.

Tovább a cikkhez