A kép forrása: Bors
A kutatás szerint egy dolgot kell enni, és akár száz évig is élhetsz.
Az évtizedekig tartó kutatások eredményei alapján kiderült, hogy bizonyos élelmiszerek fogyasztása jelentősen hozzájárulhat az emberek egészségéhez és hosszú életükhöz. Dan Buettner világszerte kutatja a “kék zónák” nevű területeket, ahol az emberek rendkívül hosszú életet élnek. A kutatások szerint ezeken a területeken a hüvelyesek, köztük a bab, a lencse és a csicseriborsó, fontos szerepet játszanak az egészséges táplálkozásban. Ezen élelmiszerekben számos fontos tápanyag található, mint például réz, vas, magnézium, kálium, folsav, cink és lizin. Szardínián, ahol a garbanzo és a fava a legkedveltebb hüvelyes, rendkívül hosszú életű emberek élnek, akiknek étrendjében ezek az élelmiszerek dominálnak. A világ leghosszabb életű családját, a szardíniai Melis családot, szintén a hüvelyesekben gazdag étrendjükkel hozzák összefüggésbe, melyben a minestrone, kovászos kenyér és vörösbor szerepel.