Mikrózás 101: Így használd hatékonyan és biztonságosan a konyhai csodaszert!

Mikrózás 101: Így használd hatékonyan és biztonságosan a konyhai csodaszert!

Manapság a mikrohullámú sütő szinte minden háztartásban alapvető konyhai eszköz, de kevesen ismerik a benne rejlő lehetőségeket. Mutatunk néhány hasznos mikrós praktikát!

A Fanny magazin összeállításából kiderül, hogyan érdemes használni a mikrohullámú sütőt. Fontos szabály, hogy üveg- vagy kerámiákból készült edényeket használjunk a műanyag és fém helyett. A mély és kerek edények alkalmasabbak főzésre vagy párolásra, továbbá fontos, hogy a tálak formájára is figyeljünk. Az ételt érdemes átszurkálni, hogy elkerüljük a felrobbanást, valamint időnként keverjük át az ételt, hogy egyenletesen melegedjen át. Hasznos továbbá ételt lefedni, mivel így gyorsabban elkészül, megőrzi nedvességtartalmát, és tiszta marad a mikró. Fontos, hogy a mikrohullámú sütőt rendszeresen tisztítsuk.

Tovább a cikkhez