Sonkaszenvedély: A fenséges és az ehetetlen utolsó csatája

Sonkaszenvedély: A fenséges és az ehetetlen utolsó csatája

Már csak néhány óra maradt a húsvéti sonka megvásárlásához. Leginkább az üzletekben próbálkozhatunk, de nem biztos már, hogy mindenütt friss termékkel találkozunk. Hogyan kerülhetjük el, hogy ehetetlen legyen az ünnepi menü? Utánajártunk, milyen módon ismerhetjük fel a rossz sonkát az üzletekben.

Ha az utolsó percre hagyod a sonkavásárlást, figyelj arra, hogy friss és jó minőségű húst válassz. A rossz sonkát könnyű felismerni, például száraz vagy rágós állaga, túl zsíros vagy túl sós íze jelzi. Az igazi húsvéti sonka 4-5 héten át érlelődik, míg a gyorspácolt verziók kevesebb idő alatt készülnek, kevesebb hústartalommal.

Tovább a cikkhez