Világszerte elismert: a legfinomabb magyar étel

Világszerte elismert: a legfinomabb magyar étel

Nem a gulyás, nem a kürtőskalács és nem is a lángos végzett az első helyen azon a szavazáson, amit az egyik nemzetközi gasztronómiai honlap indított.

A Taste Atlas weboldal a világ különböző országainak és tájegységeinek jellegzetes ételeit mutatja be, ahol regisztrált tagok értékelhetik ezeket az ételeket. Korábban kiderült, hogy mely magyar ételeket nem szerették a legjobban a külföldiek, most viszont a 10 legfinomabb magyar ételről szóló lista került nyilvánosságra. Az előkelő helyezések között szerepel a krémes, a Rákóczi túrós, a Gyulai kolbász, a budapesti téliszalámi, a szegedi szalámi, valamint a csabai kolbász is, amely a legjobbnak bizonyult a külföldi turisták számára. Az ételek ismertetése során részletesen bemutatják az elkészítésüket, a hozzávalókat, valamint az ételek földrajzi jelzésének fontosságát.

Tovább a cikkhez