A kép forrása: Dívány
Amit megeszel, nemcsak az egészségedre van hatással, hanem a testszagodra is. Ez az 5 étel erősíti fel a legjobban.
A higiéniára és a tiszta ruhára való odafigyelés ellenére mégis érzékelhetjük a testszagot, amelyet az izzadság és a bőrön lévő baktériumok kombinációja eredményez. A testszag hormonok, fertőzések, gyógyszerek, betegségek és elfogyasztott ételek hatására is megváltozhat. Bizonyos ételek, mint például a spárga, kömény, görögszéna és egyéb csípős fűszerek erősíthetik a testszagot. A kén tartalmú élelmiszerek, mint például a hagyma, fokhagyma és mogyoróhagyma, jelentősen befolyásolják a testszagot, mivel a kén az izzadságban lévő baktériumokkal kombinálva kellemetlen szagot eredményez. Fontosan azonban figyelembe venni, hogy ezek az élelmiszerek számos fontos tápanyagot is tartalmaznak, mint például cinket és vasat. Emellett egy tanulmány kimutatta, hogy a vörös hús fogyasztása intenzívebb és kevésbé kellemes testszagot eredményezhet.