A kép forrása: Dívány
A két fűszer külön-külön is hatékony gyulladáscsökkentő, de kombinálva még erősebb a hatásuk.
Az ugyanahhoz a növénycsaládhoz tartozó kurkumát és gyömbért évszázadok óta alkalmazzák a népi gyógyászatban. A kurkumát megfázás, emésztési, bőr- és felső légúti betegségek kezelésére, a gyömbért pedig emésztést elősegítő hatásai, émelygés és fájdalom enyhítésére valamint immunerősítésre használják. A kurkuma gyulladáscsökkentő tulajdonságairól ismert, amelyek segíthetnek a gyulladásos állapotok, például az ízületi gyulladás és a hiperlipidémia kezelésében. A gyömbér fogyasztása hányinger, mozgásszervi betegségek és egészségügyi problémák esetén segíthet. Kutatások szerint a kurkuma és a gyömbér együttes szedése előnyös lehet, és szinergikus hatást fejthet ki a gyulladások leküzdésében. A kombinált alkalmazásuk segíthet csökkenteni a gyulladást és leküzdeni az oxidatív stresszt a szervezetben.