A Kardiológusok Albán Lelket vesznek az ilyen Ételektől

A Kardiológusok Albán Lelket vesznek az ilyen Ételektől

Összeszedtük, hogy melyek azok az ételek, amelyeket a legjobb kardiológusok szerint elkerülni.

Magyarországon 2019-ben a halálozások 49%-át, vagyis 64 ezer halálesetet okoztak a szív- és érrendszeri betegségek. A megbetegedések közül 30,9%-ban magas vérnyomást, 8,3%-ban szabálytalan szívverést, szívritmuszavart, pitvarfibrillációt, illetve 3,6%-ban szívkoszorúér-megbetegedést diagnosztizáltak az orvosok. A szív egészsége szempontjából az étrend rendkívül fontos, mivel az egészségtelen táplálkozás szívelégtelenséghez vezethet. Az étkezés szempontjából a feldolgozott élelmiszerek és a túlzottan sós, zsíros ételek kerülendők, helyettük válasszunk rostban, tápanyagokban gazdag természetes élelmiszereket. A vörös húsok emésztése során termelt vegyi anyagok jelentősen növelik a szívroham és a stroke kockázatát, és a feldolgozott húsok fogyasztása rákot okozhat. A margarin és az olívaolaj fogyasztásának különbségei és hatásai is fontosak az egészséges táplálkozás szempontjából.

Tovább a cikkhez