A légy az ételben: az elkerülendő rémálom

A légy az ételben: az elkerülendő rémálom

A legyek számos kórokozót terjeszthetnek, éppen ezért lehet veszélyes, ha légy száll az ételünkre.

A légyek testén és lábán lévő szennyeződések, pl. ürülék, baktérium és vírusok, rákerülhetnek az élelmiszerekre, súlyos betegségeket okozva. Amikor a légy rászáll az ételre, hányást vált ki, amely tele van kórokozókkal, például székletbaktériumokkal és -vírusokkal, amelyek betegséget okozhatnak. Számos kutatás igazolta, hogy a legyek terjeszthetik az E. colit, a szalmonellát, a hepatitis A-t, a rotavírust, valamint a Shigella-fertőzést. Fontos tisztán tartani a konyhát, hogy csökkentsük a legyek által terjesztett kórokozók esélyét. A légyek hordozóképessége attól függ, hogy mennyi baktériumot szállítanak, mennyi ideig ülnek az ételen, és milyen erős az immunrendszerük.

Tovább a cikkhez