A kép forrása: Dívány
Ennek a magyar gyümölcsnek különösen magas az antioxidánstartalma, így fogyasztásával sokat tehetsz az egészségedért.
Hazánkban őshonos a meggy, amelynek termesztése olyan kiemelt fajtákra alapul, mint az Újfehértói fürtös, a Debreceni bőtermő és a Kántorjánosi. Ezek a fajták nemcsak kiváló minőségűek, de egészségesebbek is, mint az ipari fajták. Az Újfehértói fürtös tizenötször több antioxidánst tartalmaz, mint a Montmorency, és kísérletek igazolták az antimikrobiális hatását. A meggynek számos egészségügyi előnye van, például csökkentheti a szívbetegségek, az agyérgörcs és a vastagbélrák kockázatát. A magyar fajták között olyan ellenálló fajtákat is találhatunk, amelyek ellenállnak a moníliával, blumeriellás betegséggel és citospórával szemben.