A Magyar Konyha Titkos Fegyvere a Rák Ellen

A Magyar Konyha Titkos Fegyvere a Rák Ellen

Kevesen tudják, hogy az alapanyag, amely szinte az összes hagyományos magyar ételben megtalálható, rákellenes hatású.

A hagymafélék rendkívül gazdagok szerves kénvegyületekben, melyek számos jótékony hatással rendelkeznek az egészségre. A hagyma tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, például kalciumot, folátot, vasat, mangánt, káliumot, B6- és C-vitamint. Laboratóriumi vizsgálatok szerint a hagyma szerves kénvegyületei képesek megakadályozni a rákos sejtek szaporodását, és más tanulmányok alapján csökkenthetik a vastagbél-, hólyag-, agy-, mell-, tüdő-, petefészek- és gyomorrák kialakulási esélyét. Az antioxidánsok a szabad gyökök ellen védelmet nyújtanak, így segítenek a szívbetegségek, cukorbetegség és rák kialakulásának megelőzésében. A hagyma kvercetin tartalma javíthatja a szív egészségét, megelőzheti a szívrohamot és a szélütést okozó vérrögképződést. Emellett csökkenthetik a csontvesztést és megelőzhetik a csontritkulást.

Tovább a cikkhez