A Magyar konyhaművészet kulcsfontosságú elemeként elévülhetetlen, ugyanakkor halálos veszélyekkel járhat

Ez a gasztronómiai szenvedélyünk veszélyt is jelenthet ránk, mégis egyes kutatások szerint nagyobb az esély a hosszú életre, ha fogyasztjuk.

A New York Times cikke szerint az erős ételek fogyasztása tragédiákhoz vezethet. Egy TikTok-kihívás során tinédzser halt meg az erős paprika fogyasztása miatt, emellett mások gyomor- és fejfájással, valamint megrepedt légcsővel kerültek kórházba. A kapszaicin okozza az égető érzést az erős paprikában, ami az állatokat távoltartja. Gyerekeknél és tinédzsereknél kevésbé tolerálható az erős paprika fogyasztása, de vannak tanulmányok, amelyek szerint az erős ételek jótékony hatással lehetnek, például csökkenthetik a daganatos megbetegedések kockázatát. Ugyanakkor az erős ételek fogyasztása nem egyformán bírható el mindenki számára, és emésztési problémákat okozhat.

Tovább a cikkhez