A kép forrása: Dívány
A tejtermékek közül talán a legjobb élettani hatásokkal rendelkezik ez a rákmegelőző, szívbarát finomság.
A tehéntejből készült túró gazdag fehérjében, kalciumban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Kifejezetten praktikus, mert édesen és sósan fogyasztható, valamint változatosan elkészíthető. A laktózérzékenyeknek ajánlott a laktózmentes túró, mivel a laktóztartalma alacsony. Az alacsony zsírtartalmú túró ideális választás cukorbetegek és fogyni vágyók számára. A túróban található fehérje kiválóan támogatja az izomzat növelését, valamint a B-vitaminok és magnézium segítenek az anyagcsere-folyamatokban, az idegek, az izmok és az immunrendszer karbantartásában. Emellett a túró kalcium-, D-vitamin- és szeléntartalma segíthet a rák megelőzésében, de fontos odafigyelni a szelén túladagolásának veszélyeire.