A megdöbbentő trükk, ami garantálja a mindig lágy vajat

A megdöbbentő trükk, ami garantálja a mindig lágy vajat

Ha kenhető és friss vajra vágysz, ezt a módszert kövesd!

A francia vizes vajtartó egy olyan módszer, amely lehetővé teszi a vaj hűtő nélküli, szobahőmérsékleten történő tárolását. Egy kerámiából készült eszköz, amely vizet tartalmaz az alsó részében, és a felső részben helyezkedik el a vaj. A víz elzárja a vajat a levegőtől, így megakadályozza a romlást, és a vaj szoba-hőmérsékletű marad. Ezzel a módszerrel a vaj frissességét nagyjából egy hónapig lehet megőrizni. Fontos, hogy 27 fok alatt működik a módszer, és időnként cserélni kell a tartályban lévő vizet. A francia vizes vajtartó a világszerte népszerű módszerek egyike, mely hazánkban kevésbé ismert.

Tovább a cikkhez