A kép forrása: Dívány
Van néhány olyan dolog, amelyet még a szakemberek sem javasolnak a mikrohullámú sütő használata során.
A mikrohullámú sütők használata az ételkészítés és melegítés során egyre elterjedtebb a háztartásokban. Ez az eszköz kényelmes és egyszerű használatot biztosít, mivel elektromágneses sugárzással készíti el az ételeket. A kutatások szerint a mikrohullámú sütők által kibocsátott sugárzás nem jelent ugyanolyan kockázatot, mint az ionizáló sugárzások, és biztonságosan használhatók mind ételkészítésre, mind melegítésre. A megfelelő karbantartás és üzemeltetés mellett a mikrohullámú sütők nem bocsátanak ki káros sugárzást, azonban károsodás esetén kiszivárgás veszélye áll fenn. Kiemelendő, hogy a mikrohullámú sütő használatával kapcsolatos aggodalmak alaptalanok, és a készülékek számos biztonsági funkcióval vannak ellátva. A mikrohullámú sütőben készült ételek tápanyagtartalma megmarad, sőt, több vitamint és ásványi anyagot is megőrizhetnek.