A rákellenes hatású magyar fűszernövény: az egyik legfontosabb a magyar konyhában

A rákellenes hatású magyar fűszernövény: az egyik legfontosabb a magyar konyhában

Kutatások azt mutatják, hogy egészséges hatóanyagai által az elterjedt fűszernövény rákellenes hatással bír.

A petrezselyem tápanyag-összetétele kivételes, őshonos Dél-Európában és a Földközi-tenger vidékén, de világszerte elterjedt. Jótékony hatásai közé tartozik a gyomorerősítés, vesetisztítás, étvágygerjesztés és immunerősítés. Gazdag kalciumban, káliumban, magnéziumban, folátban, vasban, C-vitaminban, A-vitaminban és K-vitaminban. Erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a szívbetegségek kockázatát. Segít a gyulladások és stressz által okozott gyomorproblémák ellen, valamint májvédő hatással is rendelkezik. Csökkentheti a rákos sejtek aktivitását és támogatja a szervezet immunrendszerét.

Tovább a cikkhez