A rejtett veszély: Zöldségek és gyümölcsök potenciálisan betegséget terjeszthetnek

A rejtett veszély: Zöldségek és gyümölcsök potenciálisan betegséget terjeszthetnek

Számos tényező befolyásolhatja a kiskereskedelmi forgalomban kapható zöldségek és gyümölcsök minőségét.

A spanyol kutatók azt szerették volna elérni, hogy csökkenjen az élelmiszer-csomagolásból származó hulladék, és növekedjen az ömlesztve értékesített termékek mennyisége, miközben megfelelő élelmiszer-biztonságot garantálnak. Világszerte a csomagolóanyagok csökkentésére vonatkozó törvények segítik a hulladék csökkentését. Az ömlesztett élelmiszerek értékesítésének előmozdítása, az újra felhasználható csomagolások elterjedése és a termékek újrahasznosításának előmozdítása fontos lépései ennek az törekvésnek. Az élelmiszer-kiskereskedésekben történő ömlesztve forgalmazott friss gyümölcsök és zöldségek értékesítése lehet eredményes. A kutatás szerint a sérülések, vízveszteség, mikrobiális szennyeződések, érés során történő változások, valamint keresztszennyeződések befolyásolják a zöldségek és gyümölcsök biztonságos fogyaszthatóságát.

Tovább a cikkhez