A Rövid Története a Gyorsételeknek az ókorban: Egy kulináris visszapillantás

A Rövid Története a Gyorsételeknek az ókorban: Egy kulináris visszapillantás

Az ókori rómaiak által thermopoliumnak nevezett vendéglátóhely olyan volt, mint manapság a gyorséttermek.

Az ókori Pompejiben található thermopoliumok a gyorséttermek elődei voltak. Ezek olyan vendéglátóhelyek voltak, ahol meleg ételt lehetett vásárolni. A város szinte minden pontján megtalálhatók voltak, és fontos szerepet játszottak az emberek mindennapi étkezésében. Az alsóbb társadalmi osztályok mellett a tehetősebbek is gyakran látogatták ezeket az étkezdéket. Az ételek között szerepeltek gyümölcs, dió, hüvelyesek, kenyer, sütemény és meleg étel. A freskókkal díszített falak életképeket és a kínált ételeket ábrázoltak, így betekintést nyújtanak az ókori életbe.

Tovább a cikkhez