A kép forrása: Dívány
A séfek nemcsak azt mondták el, hogy milyen ételt nem ennének étteremben, hanem azt is elárulták, miért mondanak le még a frissensültekről is.
Az éttermekben fogyasztott ételek előkészítése és tárolása nem mindig felel meg az egészségügyi előírásoknak, melynek következtében a vendégek bizonytalan ételeket ehetnek. A mesterszakácsok szerint a készételeket, például pörköltet és sült csirkecombot kerülni kell, mivel ezeket általában előre megfőzik vagy megsütik, és nem tudni, meddig tárolják őket. Az éttermekben alkalmazott főzéstechnológiák sem mindig garantálják az ételek frissességét. Mesterszakácsok javasolják a specializált éttermeket halak, tenger gyümölcsei és vad ételeinek fogyasztására. A gombás ételeket és fagyasztott desszerteket is érdemes óvatosan fogyasztani az éttermekben. Hasonlóképpen aggályos az éttermi higiéniai körülményekben való bizalmatlanság is.