A székrekedést okozó élelmiszerek: 4 dolog, amit jobb lenne elkerülni

A székrekedést okozó élelmiszerek: 4 dolog, amit jobb lenne elkerülni

Székrekedéssel szinte mindenki találkozik az élete folyamán, bizonyos ételek és italok is okozhatják.

A székrekedés gyakori gyomor-bélrendszeri panasz, amely kis mennyiségű kemény, száraz székletet eredményezhet. Fontos figyelni a saját testünk jelzéseire, mivel mindenki reagálhat különbözően a székrekedésre. A székrekedés egyéb tünetei közé tartozik a fájdalom, puffadás és gyomorpanaszok. Az étrend is hozzájárulhat a problémához, például a tejtermékek, finomított gabonafélék és gyorsételek fogyasztása növelheti a székrekedés kockázatát. A sótartalmú ételek csökkentik a széklet folyadéktartalmát, így nehezen üríthető és kemény székletet eredményezhetnek.

Tovább a cikkhez