A kép forrása: Dívány
Az egyik legegészségesebb zöldség hamarosan már a piacon is megvásárolható lesz.
Az újhagyma számos egészségügyi előnnyel jár, mint például a látás javítása, a csontok egészségének támogatása, a rák elleni védelem, az emésztés szabályozása és az immunrendszer erősítése. Gyógyhatása hasonlóan jótékony a fokhagymáéhoz, de sokoldalúbban felhasználható az ételek elkészítésekor. A benne lévő vegyületek, például a kén, segíthetnek a rák megelőzésében, valamint a csontritkulás kezelésében is hasznos. Az újhagyma kolint, folsavat és vitaminokat tartalmaz, amelyek fontos szerepet játszanak a memóriafunkciók javításában. Emellett hasznos lehet a cukorbetegség megelőzésében, a diabétesz kezelésében, és támogatja a súlykontrollt is. A zöldhagyma magas rost-, ásványianyag- és vitamintartalma serkenti az emésztést, és rendelkezik természetes antibakteriális tulajdonságokkal. Az újhagyma C-vitamin-tartalma fokozza az immunrendszer hatékonyságát, enyhítheti a légúti megbetegedések tüneteit, és segíthet a gyógyulásban.