A veszélyes lekvár: figyelmeztetés az otthoni konyhai praktikákra

A veszélyes lekvár: figyelmeztetés az otthoni konyhai praktikákra

Sok kutatás készült, és az eredmények óvatosságra intenek: daganatos betegségek, stroke és cukorbetegség okozója lehet ez az élelmiszer.

Az édesítőszerek engedélyeztetése Európában kihívást jelent, és a kontinensen forgalomban lévő édesítők kapcsán merültek fel aggályok a megbetegedésekkel összefüggésben. A tanulmányok ellentmondásos eredményeket közölnek a mesterséges édesítőszerek és daganatos megbetegedések közötti összefüggés tekintetében. Nincs olyan vizsgálat, ami teljes körűen bizonyítaná ezeknek a szereknek az ártalmasságát. A kutatási eredmények szerint az édesítőszerek használata összefüggésbe hozható bizonyos típusú daganatok kockázatával, de ezek a kapcsolódások jellemzően alacsony szintűek, és sokszor ellentmondásosak.

Tovább a cikkhez