A kép forrása: Dívány
A természeti katasztrófák és az infláció miatti súlyos gondok a húsvétot kiemelten érintik.
A kakaó és cukor árának hatalmas növekedése miatt az édességiparban komoly változások tapasztalhatók. Az amerikai gazdagok válnak a húsvéti csokoládé fő vásárlóivá. Az afrikai országokban, Ghánában és Elefántcsontparton rendkívüli természeti katasztrófa miatt akár 40% -kal is csökkenhet a kakaóbab termelése. Ez a világpiaci kakaó árának 400% -os növekedéséhez vezetett. Ennek következménye, hogy a gyártók csökkentik termékeik méretét, más alapanyagokkal helyettesítik a kakaóvajat. A cukorárak 80% -kal emelkedtek az európai cukorrépa-termelés és cukoripar hanyatlása miatt. Mindez szorosan összefügg a hazai édességiparban tapasztalható fogyasztáscsökkenéssel, és az árak emelkedésével.