A zöldség héjában rejlik az igazi tápérték!

A zöldség héjában rejlik az igazi tápérték!

Vannak olyan zöldségek és gyümölcsök, amelyek héjukkal fogyasztva jóval több tápanyagot tartalmaznak.

Az uborka fogyasztásával kapcsolatos érvek alapján a héjastól való fogyasztás számos előnnyel jár. Bár vannak aggályok a növényvédőszerek miatt, a mért mennyiség általában a megengedett szint alatt van. Az uborka héjában sok értékes tápanyag található, többek között vitamint, ásványi anyagot, rostot, valamint káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort, vasat és A-, B- és C-vitamint. Az uborkahéj számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, többek között jó hatással van az emésztésre, antioxidáns, lúgosító és segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből. Fontos azonban, hogy ha héjastól fogyasztjuk az uborkát, lehetőleg bio uborkát válasszunk, és alaposan mossuk meg evés előtt.

Tovább a cikkhez