A kép forrása: Dívány
Nem csak finom ez a fűszer, számos gyógyító tulajdonsága mellett legutóbb az derült ki, hogy igen jó hatással van az agy működésére.
A fahéj különböző életigen területeken, mint például a Himalája és Délkelet-Ázsia esőerdeiben található. Jellemzően az örökzöld cinnamomum fák belső kérgéből nyerik. A fahéj rendelkezik gyulladáscsökkentő, antioxidáns és rákellenes hatással, valamint erősítheti az immunrendszert. Kutatások szerint a fahéj bioaktív vegyületei javíthatják az agyműködést és a memóriát. Az iráni kutatók áttekintettek 2600 tanulmányt, amelyek többsége pozitívan befolyásolja a fahéj kognitív funkciókra gyakorolt hatását. Klinikai vizsgálatok alapján a fahéj fogyasztása javíthatja a memóriafunkciót és csökkentheti a szorongást. Emellett a fahéj számos egyéb gyógyhatással is rendelkezik, például antioxidáns hatással bír, illetve kedvezően befolyásolhatja a szívbetegségek kockázati tényezőit, mint a koleszterin, a trigliceridek és a vérnyomás.