Alapvető élelmiszerünk áremelkedése – hirtelen olcsóbb lett a kulcsfontosságú alapanyag

Alapvető élelmiszerünk áremelkedése - hirtelen olcsóbb lett a kulcsfontosságú alapanyag

Végre jó hír érkezett az élelmiszerárakról. Alapvető élelmiszerünk lett olcsóbb a napokban.

Az Agroinform jelentése szerint Magyarországon csökkent a csirkehús és tojás ára, ellentétben az Európai Unióban tapasztalt drágulással. Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) adatai alapján a csirkehús ára 4,1 százalékkal alacsonyabb volt az előző év azonos időszakához képest. A friss csirkehús ára Magyarországon alacsonyabb volt az előző évhez képest, kivéve a csontos változatot. A tojás ára is mélyen a tavalyi ár alá esett 2024 első tizenöt hetében. Az Európai Bizottság adatai szerint az unió tojás- és tojástermékimportja 23 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Tovább a cikkhez