A kép forrása: Dívány
Te is kidobod ennek a gyümölcsnek a magját? Pedig tele van értékes tápanyagokkal, amelyek megvédhetnek a krónikus betegségektől.
A papaja magjai rendkívül egészségesek, tele vannak rosttal, fehérjékkel és egészséges zsírokkal, valamint különféle vitaminokban, ásványi anyagokban és más hasznos tápanyagokban gazdagok. Fogyasztásuk serkenti az emésztést, szabályozza az anyagcserét, megkönnyíti a salakanyagok eltávolítását, és hozzájárulhat az elhízás megelőzéséhez. A papajamagok karpain nevű anyagot tartalmaznak, ami segít a férgek és káros baktériumok elleni védelemben, valamint fenntartja az emésztőrendszer egészségét. A magokban lévő rostok hozzájárulnak a koleszterinszint megfelelő szabályozásához, és a polifenolok erőteljes antioxidánsként védik a szervezetet a sejtkárosító hatású szabad gyököktől, valamint a rákos megbetegedésektől. Emellett a papajamagoknak gyulladáscsökkentő hatásuk van, támogatják az ösztrogénszerű hormonok termelődését, és képesek elpusztítani káros baktériumokat, mint az E. coli. A papajamagok felhasználhatók különféle ételek, smoothie-k és salátaöntetek készítéséhez, illetve szárítva por formájában is könnyen bekeverhetők az ételbe vagy gyümölcslébe.