Az egészség nem mindig ízletes: Miért érdemes beépíteni az undorítóan egészséges összetevőket az étrendedbe

Az egészség nem mindig ízletes: Miért érdemes beépíteni az undorítóan egészséges összetevőket az étrendedbe

Nyers formájában az íze és az illata sem túl csábító, mégis nagyon egészséges a fogyasztása.

Az élesztő rendkívül pozitív hatással van a szervezetre, mivel tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és aminosavakkal. Dr. Martin Schröder német orvos kongresszusi előadásában hangsúlyozta, hogy az élesztőben szinte minden vitamin megtalálható. Az élesztőgombák kiváló fehérjeforrások, és gazdagok nátriumban, káliumban és B-vitaminokban. Emésztésünkre jótékony hatással van, meggátolja a hasmenést, enyhíti a bélfertőzéseket, és probiotikumként segíti az emésztőrendszert. Továbbá csökkenti a depresszió tüneteit, javítja az alvás minőségét, és segíti a PMS-től szenvedő nők panaszait. Cukorbetegek esetében helyreállítja a vércukorszintet, csökkenti a koleszterinszintet, és erősíti a fogakat, csontokat, valamint az izomzatot. Javítja a bőr állapotát, tisztító hatással van, és szépíti a bőrt arcpakolásként is.

Tovább a cikkhez