A kép forrása: Dívány
A búza, illetve a paradicsom és egyéb zöldségek együttes hatása az egyik legtöbbször fogyasztott ételben a rák ellen is védhet.
A Milánói Egyetem kutatói azt találták, hogy a pizza alkotóelemei bizonyos ráktípusok megelőzésére is alkalmasak lehetnek. A pizza története az ókorig nyúlik vissza, és nem csak az olaszok, hanem világszerte népszerű étel. A recept lejegyzése egy rómaihoz, Marcus Porcius Cato Maiorhoz köthető. A pizza neve a középkorból származik, és Nápolyból származik, ahol az első pizzakészítő mester neve is fennmaradt. Az Egyesült Államok adja a globális pizzafogyasztás nagy részét, és a legtöbben pepperonis vagy kolbászos pizzát rendelnek. A milánói Mario Negri Farmakológiai Kutatóintézet kutatói tíz évvel ezelőtt kezdték el a pizza egészségügyi hatásait vizsgálni, és rájöttek, hogy egyes ráktípusok ellen előnyös lehet a pizza rendszeres fogyasztása.