Az életünkbe fonnyadó népszerű élelmiszerek veszélyei: hogyan válhatnak ritkasággá az áldott csábítások

Az életünkbe fonnyadó népszerű élelmiszerek veszélyei: hogyan válhatnak ritkasággá az áldott csábítások

Mindennap fogyasztjuk ezeket az élelmiszereket.

A gazdáknak már most gondot okoznak bizonyos élelmiszerek vagy alapanyagaik termesztése. A klímaváltozás hatására a helyzet tovább romolhat, és ezek az élelmiszerek akár teljesen el is tűnhetnek a boltok polcairól. A kávé és a banán is veszélybe kerülhet, mivel a klímaváltozás hatására kártevők és fertőzések jutnak el olyan területekre, ahova eddig nem. A szőlőtermesztésre a klímaváltozás által emelkedő hőmérséklet van rossz hatással, és az olajfa is érzékeny az olyan szélsőséges időjárási eseményekre, mint a korai fagyok vagy a szélviharok.

Tovább a cikkhez