A kép forrása: Dívány
A nyár végén, ősz elején a kertekben termő, elfeledett növény kiváló C-vitamin-forrás, amit emésztésjavító élelmiszerként fogyasztottak eleink.
A borborlyabokor díszcserjeként nagyon látványos és számos előnnyel rendelkezik. A bogyói kiváló C- és E-vitamin források, valamint magas karotinoid és antocián tartalommal rendelkeznek. A borbolya goji bogyójának is nevezik, mivel hasonló a hatásaival a távol-keleti szuperélelmiszerekhez. A borbolya termése savanykás ízű, de nagyon egészséges és sokoldalú felhasználási lehetőségekkel rendelkezik. A borbolya tövisei egykor levelek voltak, és lombhullató verziói változatos és színpompás levelekkel díszítik a kerteket. A borbolya bogyói érettségüket késő nyártól egészen novemberig mutatják, és a népi gyógyászatban gyulladáscsökkentő és izomlazító hatásként alkalmazták.