A kép forrása: Dívány
Egy orvos kipróbálta, hogyan hat szervezetére, ha mindennap kukoricát eszik. Ezt tapasztalta.
A kukorica fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat, mivel alacsony a glikémiás indexe, gazdag rostokban és tápanyagokban. A benne található fitokemikáliák csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek, valamint javíthatják az emésztőrendszer egészségét. A kukorica A-, B-, E- és K-vitaminban, valamint ásványi anyagokban is gazdag, amelyek fontosak az egészséges látáshoz, immunrendszerhez, energiaellátáshoz, antioxidáns védelemhez és véralvadáshoz. Emellett gazdag fenolsavakban, karotinoidokban, flavonoidokban és antocianinokban, amelyek védelmet nyújthatnak a sejtkárosodás ellen, valamint csökkenthetik a rák kockázatát. Több változást tapasztaltak, amikor egy héten át napi rendszerességgel kukoricát fogyasztottak, például növekedett az energiaszintje, javult az emésztése, ugyanakkor enyhe puffadással járt. Ugyanakkor magas keményítőtartalma miatt gondot okozhat az érzékeny gyomrúak számára, és nem ideális választás a szénhidrátbevitelt korlátozóknak.