Az olasz csodafegyver: hogyan segít a kedvenc olasz étel a rák megelőzésében

Az olasz csodafegyver: hogyan segít a kedvenc olasz étel a rák megelőzésében

Az étel összetevőinek számos egészségmegőrző hatása van, egyebek mellett megvédenek a rák kialakulásától.

A pesto egy hagyományos olasz szósz, melyet Genovából eredeztetnek, és többféleképpen felhasználható. A mediterrán étrend részeként tápláló összetevőkből készül, és kiegyensúlyozott táplálkozást biztosít. Fontos tudni, hogy az olívaolaj és a többi összetevő egészségvédő hatásúak, például csökkentik a szívbetegség és a rák kockázatát. Emellett hozzájárulhatnak az Alzheimer-kór és a demencia megelőzéséhez is. A pesto része a mediterrán étrendnek, mely hosszú távon segítheti a testsúly megőrzését és a fogyást. Laboratóriumi vizsgálatok bizonyítják, hogy az olívaolaj megakadályozza a baktériumok és mikrobák növekedését.

Tovább a cikkhez