A kép forrása: Dívány
Sokan sokféleképpen próbálnak fellépni a horkolás ellen, a legújabb ötlet, hogy olívaolajjal lehet megszüntetni a horkolást.
Az olívaolaj rendkívül hasznos kiegészítő a konyhában, finomabbá és egészségesebbé teszi az ételt, valamint telítetlen zsírsavakat, E- és K-vitamint tartalmaz. Dr. Steven Gundry amerikai orvos szerint az olívaolaj segíthet csökkenteni a horkolást, mivel elkenődik a légutakon, ami csökkenti a vibrációt. Más szakértők szerint azonban minimális az esélye annak, hogy az olívaolaj hatékonyan megelőzi vagy csökkenti a horkolást. Fontos hangsúlyozni, hogy az olívaolaj elsődleges hatása, a torokszövetek kenése, nem kezeli a horkolást kiváltó anatómiai vagy fiziológiai problémákat. A legtöbbször a horkolás kezelése életmódváltással vagy orvosi kezeléssel történik, és fontos a horkolás okának felkutatása. Az olívaolaj fogyasztása veszélytelen, de nagy mennyiségben fogyasztva kellemetlen érzést okozhat a gyomorban, ezért fontos mértékletesen fogyasztani.