A kép forrása: Dívány
Mennyit ehetnek, mit ihatnak, és egyáltalán hogyan étkeznek? Máris eláruljuk.
Jurij Gagarin 1961. április 12-én űrbeli utazása során az első alkalom volt, amikor az űrben evett. Az ételek sokkal szárazabb formában kerültek bevitelre, így például marhahúsból és májból készült pürét fogyasztott, melyet csokoládészósszal tett ízesebbé. Az űrben történő sütés is lehetővé vált, és az űrhajósok étrendje ma már sokkal változatosabb, hasonlóan a Földön elfogyasztotthoz. Az asztronautáknak naponta legalább 2500 kalóriát kell bevinniük, melyet speciálisan előre megtervezett és csomagolt ételek segítségével tesznek meg. Az egészségügyi szempontok miatt az űrben tartózkodóknak oda kell figyelniük az izomtömeg és a csontsűrűség megőrzésére, valamint a kalciumban gazdag ételek fogyasztására. Az űrbéli étkezést még kényelmesebbé teszik az ISS-en elhelyezett asztalok