Az út a cukorbetegség megelőzéséhez: felejtsd el ezt a húst a boltban!

Sokkal több élelmiszer jelent problémát, mint eddig hittük.

Egy friss kutatás szerint az egészségre károsak lehetnek a vörös húsok, beleértve a marha, kecske, bárány és sertés húsát. A kutatók óva intik a cukorbetegeket a gyakori húsfogyasztástól, mivel a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát növelik. A tanulmány eredményei szerint heti kétszeri vörös hús fogyasztásával 62 százalékkal nagyobb eséllyel alakul ki cukorbetegség. Az állati fehérjék növényekre cserélése hatékonyan csökkentheti a cukorbetegség kockázatát. Annak ellenére, hogy a vörös húsok fontos nyomelemeket és vitaminokat tartalmaznak, a heti egyszeri fogyasztásuk ideális az egészségügyi szempontból.

Tovább a cikkhez