Csodálatos előnyökkel jár az aszalt gyümölcs fogyasztása: védelmet nyújthat a rák és a csontritkulás ellen

Az aszalás nemcsak a gyümölcs eltarthatóságát növeli meg, hanem jótékony hatású tápanyagainak mennyiségét is.

Az aszalt szilva rendkívül tápláló, magas rosttartalma előnyös a bélbaktériumok számára, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet egészségét. Egyes kutatások szerint hatásos lehet krónikus székrekedésre, valamint segíthet megelőzni a csontritkulást. K-vitamin és kálium tartalma fontos szerepet játszik a csontok egészségében, és magas vérnyomás esetén is hasznos lehet. Emellett segíthet kordában tartani a koleszterinszintet, megelőzve ezzel a szívbetegségek kockázatát. Fontos azonban figyelni a magas cukor- és káliumtartalomra, valamint nagyobb mennyiségben potenciálisan okozhat hasmenést és veseproblémákat.

Tovább a cikkhez