A kép forrása: Dívány
Ez a jellegzetes ízű és megjelenésű kenyérfajta lenyűgöző egészségügyi előnyöket kínál.
A rozsliszt felhasználásával készülő rozskenyér karakteresebb ízű és sűrűbb textúrájú, de tápértéke rendkívül magas, különösen a teljes kiőrlésű változatban. A rozskenyérben található tápanyagok támogatják az immunrendszer megfelelő működését, antioxidánsként funkcionálnak, és erősítik az immunrendszert. Az oldható rostok prebiotikumként táplálják a bélmikrobiomban élő baktériumokat, jótékony hatást gyakorolva az egész szervezetre. A rozskenyér fogyasztása segíthet megelőzni a puffadást, székrekedést, és támogatja a bélrendszer egészségét. Emellett optimalizálja a vércukorszintet, javítja a szív egészségét, és hozzájárul a szövetek építéséhez, valamint a csontozat és vörösvérsejtek egészségéhez.